Tuesday, May 3, 2011

Juustu-mustikakook

PÕHI:
75 g võid

200 g Digestive küpsiseid
2 sl kohvikoort või vett
2 sl suhkrut

TÄIDIS:

200 g (4 dl) mustikaid
400 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
2 tl vanillsuhkrut
2 dl maitsestamata kohupiimapastat
1 sl maisi- või kartulitärklist

KAUNISTAMISEKS:

1 dl vanillikohupiimapastat
Mustikaid

Sulata või. Pudenda küpsised käte vahel või köögikombainis. Sega tainakomponendid kokku ning vajuta tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Hõõru mustikad läbi tiheda sõela. Sega marjapüree ülejäänud täidiseainetega ühtlaseks ja kalla vormi. Küpseta 150 kraadises ahjus tund aega. Lase koogil täielikult jahtuda, kata õhukeselt kohupiimapastaga ja kaunista ilusate tervete marjadega.

PS! Koogi võid juba päev enne serveerimist valmis küpsetada ja külmkapis hoida ning vahetult enne serveerimist kaunistada.

No comments:

Post a Comment