Wednesday, May 4, 2011

Martini rabarberikook


Põhi:
5 muna
4 sl jahu
4 sl suhkrut

Vahekiht:
5 munakollast
400g hapukoort
1 sl tärklist
3-6 sl suhkrut
0,5 kg rabarberit

Kate:
5 munavalget
3-5 sl suhkrut


Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas võiga määritus kõrgete äärtega ahjuvormi(nt: 35x 22cm) ja küpseta 15 minutit 200 kraadises ahjus. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla neile hapukoorekaste, sega ühtlaseks. Võta pruunistanud põhi ahjust, laota rabarberisega peale ning küpseta veel 10-15 minutit. Vahusta alles jäänud 5 munavalget suhkruga.
Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendudnud, võta kook ahjsut välja ja kata munavalgevahuga. Kõpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.


Pere ja kodu lisaleht Pereköök, mai 2011

No comments:

Post a Comment