Thursday, May 26, 2011

Beseekattega sidrunikook

Põhi:
125 g margariini
1,5 dl tuhksuhkrut
1 muna
3,5 dl jahu

Sidruni-keedukreem:
2 munarebu
1 dl suhkrut
2 sl maisijahu
2 dl vett
50 g võid
1 suurema sidruni kollane koor ja mahl

Beseekate
4 munavalgest
2 dl suhkrut

Vahusta margariin suhkruga. Lisa muna ja vahusta uuesti. Sega hulka jahu. Aseta tainas vähemalt 1 tunniks külmkappi jahtuma. Vooderda 24-26 cm vorm tainaga ja eelküpseta 200 kraadi juures 10 min ja seejärel reguleeri ahjukuumus 160-le.
Beseekatte jaoks pese sidrun ja riivi peene riiviga, pressi viljast mahl välja. Vahusta munavalged, lisades supilusika kaupa suhkrut, kuni saavutad kõva vahu. Sega hulka 0,5 tl sidrunikoort ja sidrunimahl, lisa
Sega keedukreemi ained potis kokku ja kuumuta kuni paksenemiseni. Laota kreem pirukapõhjale ja kata alguses õhukese beseekihiga, seejärel paksemalt. Jälgi, et besee oleks kontaktis pirukapõhjaga, sest muidu tõmbub kate kuumuse mõjul keskele kokku.
Küpseta 160 kraadi juures ca 30 min ja tõsta restile jahtuma.



Allikas: Suur küpsetamisraamat

No comments:

Post a Comment