Thursday, May 5, 2011

Pikkpoiss juustu ja paprikaga

Hakklihasegu:
500 g hakkliha
1 muna
4 viilu saia
vett saiaviilude leotamiseks
200 g peenelt riivitud porgandeid
1 tl soola
pipart

Täidis:
2 punast paprikat
1 porru
1 sibul
soola
2 dl riivjuustu


Paprika, porru ja sibul tükeldada, kuumutada lühikest aega väheses õlis, maitsestada soolaga. Jahtunult tõsta pikkpoisi keskele, sinna peale tõsta riivjuust.
Hakklihale lisada leotatud ja natuke kuivemaks pigistatud saiaviilud, muna, sool, pipar, riivitud porgand, segada käega korralikult läbi, kuni moodustub ühtlane mass.
Pool hakklihasegust laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile pikkpoisi kujuga, keskele vajutada kogu pikkpoisi ulatuses lohk, nii et ääred jäävad kõrgemad, sinna lohku tõsta täidis ja siis täidise peale laotada ülejäänud pool hakklihamassist, vaadata, et täidis on hakklihaga korralikult kaetud.
Küpsetada 200-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes umbes 45 minutit kuni on küps.

No comments:

Post a Comment