Wednesday, May 4, 2011

šokolaadine cassimousse tort

põhi:
2 muna
3/4dl suhkrut
3/4dl jahu
2spl kakaod
1/2tl küpsetuspulbrit

immutamiseks:
1dl kanget mustsõstramahla (siirupit)

cassismousse:
3 zelatiinilehte
220g(u. 4dl) mustsõstraid
1dl suhkrut
2dl vahukoort või FV
3spl kanget mustsõstramahla (siirupit)

shokolaadimousse:
2 zelatiinilehte
150g tumedat shokolaadi
2dl vahukoort või FV
2spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
3spl konjakit

Vahusta munad suhkruga ning sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 15 min. Lase vormis jahtuda. Immuta põhi sõstramahlaga.

Pane mõlema mousse'i jaoks zelatiinilehed külma vette likku. Sulata tume shokolaad. Püreesta marjad suhkruga. Vahusta koor ja jaga võrdselt shokolaadi ja sõstrapüree hulka. Sega vahud ühtlaseks. Maitsesta shokolaadivaht suhkrutega.
Kuumuta sõstramahl ja sulata selles zelatiinilehed (3tk). Sega väikese koguse marjatäidisega ning lisa seejärel saadud segu ülejäänud marjatäidisele (pidevalt segades).
Kuumuta konjakit niipalju, et zelatiinilehed (2tk) selles sulaks. Sega konjakisegu väikese koguse shokolaadivahuga ning lisa seejärel saadud segu shokolaaditäidisele.

Tõsta täidised väikeste koguste kaupa kordamööda põhjale, et tekiks "marmorefekt". Ürita mitte segada, et värvid ilusad (puhtad) jääks.

Tõsta tort vähemalt 4 tunniks külmkappi tarduma.



Autor

No comments:

Post a Comment