Sunday, February 26, 2012

Vabariigi aastapäeva muffinid ja marmoerkeeks



300 g toasooja võid
250 g suhkrut
5 suurt muna
2 tl vanilliekstrakti
375 g sõelutud nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
4 kuni 6 sl piima
4 tl kakaopulbrit
sulatatud piimašokolaadi


Hõõru või suhkruga kreemjaks. Vahustamist jätkates lisa ükshaaval munad, siis lisa vanilliekstrakt, sõelutud jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega lusikhaaval juurde piim, kuni saad pehme koostisega keeksitaina.
Vala 2/3 tainast võitatud 23 cm keeksivormi.
Sega kakaopulber ülejäänud taina hulka, vajadusel lisa lusikatäis piima. Kalla vormi ning tee noaga läbi taina mõned torked, et värvilised tainakihid kergelt seguneksid.
NB! Keeksitainas kerkib, nii et vorm ei tohiks olla üle 3/4 ulatuses täis!
Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks vormi külgedelt lahti lööb. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta restile jahtuma.
Serveeri jahtunult, peale sõelu tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment