Thursday, March 15, 2012

Kohupiima-kirsi kook

250g margariini
6sl suhkrut
0,5 tl soola
4 dl jahu
2 munakollast

500g kohupiima
2dl suhkrut
3sl nisujahu
200g hapukoort
3 munakollast
5 munavalget
2tl vanilli
400g (kivideta)kirsse

Kuumuta ahi 200°C-ni.Haki või jahuga segamini.Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks.Vajuta tainas 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga.Sega hulka kohupiim, hapukoor ja nisujahu.Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged.Täida põhi ühe kihi kirssidega, lisa pool taignast veelkord krisid ja veelkord taigen, kõige peale veekord kirsid. Küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks.

No comments:

Post a Comment