Monday, March 5, 2012

Lihtne ja odav õunakook



6 dl hapupiima või
keefirit
1 dl õli
350 g suhkrut (u 4 dl)
500 g nisujahu (u 8.5 dl)
2 tl vanillisuhkrut või
jahvatatud kaneeli
1 tl söögisoodat
400 g tükeldatud õuna (u 1 liiter)
tuhksuhkrut


Soovi korral koori õunad (koduaia õunte puhul pole see vajalik), eemalda südamikud ning lõika õunad kuubikuteks.
Mõõda kannu hapupiim ja õli, sega.
Sega suures kausis suhkur, jahu, sooda ja vanillsuhkur või kaneel omavahel, lisa hapupiimasegu.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile (35x40 cm on igati sobiv), puista peale õunatükid.
Küpseta 225kraadises ahjus 25-30 minutit.

NB! Soodaga kergitatud koogid tuleb kohe peale sooda ja hapupiima kokkusegamist ahju panna, sest sooda hakkab reageerima. Kui kaua viivitada, reageerib sooda ära ja kook ahjus enam ei kerki!

Lõika valmis kook tükkideks, puista peale tuhksuhkur.

RETSEPTI AUTOR

No comments:

Post a Comment