Monday, March 5, 2012

Suitsune sealihasült



2 väiksemat seajalga
100g suitsupeekonit
300g sealiha
2väiksemat porgandit
5 tera pipart
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 loorberilehte
vett
soola


Lõika seajalgadele lõhed sisse.Pane jalad ning suitsu- ja sealiha potti ja pane vett niipalju, et kogu liha jääks vee sisse. Lisa tükeldatud porgandid, pooleks lõigatud sibul, pipraterad ning loorberilehed ja sool. Lase 2-3 tundi julgeld vaiksel tulel podiseda, kuni liha on kondi küljest lahti keenud.
Kalla kogu poti sisu läbi sõela , nii saad välja sorteerida, mida süldi sisse jätta tahad. (Ära leent ära viska, sinnasamsse läheb sült!) Tükelda liha(soovi korral ka kamar) meelepärastetks tükkideks ja pane leeme sisse tagasi. Lisada võib ka porgandid. Vala sült kaussidesse, lase veidi jahkutda nng siis võib külmkappi panna. Serveeri järgmine päev.

No comments:

Post a Comment